Spring til indhold

Unesco Møn Biosfære & Fabrikat

biosfære Julebazar

Møn Biosfære inviterer til Biosfære Julebazar i den Böhmiske Hal på Sukkerfabrikken.

Vi bruger julen som anledning til at samle biosfæreambassadører. Formålet er, at kaste lys over alle de produkter, initiativer, metoder og kreative løsninger, der findes i vores område – samtidig med, at vi gerne vil mødes og invitere resten af Møn og øens gæster til en hyggelig dag. 

Biosfære Julebazar er et marked, hvor man bliver inspireret af sanseindtryk, af kreative og bæredygtige løsninger samt af en god og varm stemning. Derudover kan man foretage alle sine julegaveindkøb, møde venner og bekendte og få et glas præmieret glög!

Der vil være boder, workshops, caféområde og talks/præsentationer.

Biosfære Julebazar er et marked med et bredt udvalg af lokale producenter – samlet set et marked med høj kvalitet, vægt på det gode håndværk og det stærke design, lokal tilknytning, bæredygtighed & innovation.

Samarbejdspartner
Unesco Møn Biosfære

Ansvarlige
Kristina Ask & Patricia Galmez

Ydelser
Projektledelse, eventkoordinering og planlægning, markedsføring af eventet i form af visuel fortællinger, digitaldesign og grafisk arbejde.

År
2022

Lokation
Sukkerfabrikken i Stege på Møn

Dagens Program

Dagens program rummer både workshops og talks, hvor tre udvalgte ambassadører, der repræsenterer hver deres tilgang til Biosfære Møn, vil fortælle om deres arbejde og særlige interesser. Deltag i en workshop og lav dit eget plantetryk med tekstildesigner Laura Baruel, byg et insekthotel, lav en frøpose eller en frøbombe med Middelalderhaven, få et lynkursus i tegning med Line Frank og få syet en pude af dit eget plantemotiv og sidst men ikke mindst vil der være ‘Krea-hjørne’, hvor man kan klippe hjerter og sætte ønsker på “Biosfære-træet”.

Som et helt særligt tiltag tilbyder fødevarenetværket PRØV alle Biosfære-ambassadører, der producerer mad og drikke, at få fotograferet deres produkter. Scenograf Tilde Knudsen fra Teater Møn laver smukke og iøjnefaldende opstillinger med diverse rekvisitter så det enkelte produkt fremstår uimodståeligt! Den professionelle fotograf Joshua Andrew Gross står for at tage billeder, som siden kan bruges til bl.a. markedsføring på sociale medier.

10.00 Biosfære Julebazaren er åben

10.30 Velkomst v. Biosfære-koordinator Katrine Dietrich & centerchef Ole Hampenberg

“Hvad er en biosfære-ambassadør og hvorfor giver det mening at være ambassadør?”

11.00 Workshop for børn: Plantetryk med Laura Baruel

11.30 Talk: Inger Marie Scavenius fra Klintholm Gods i dialog med Ole Hampenberg

“Kødproduktion og naturprojekter i bæredygtigt samspil på Klintholm Gods”

12.00 Workshop for alle: Tegning med Line Frank

13.00 Workshop for alle: Fremstilling af insekthoteller med Middelalderhaven

(varighed ca. 45. min)

13.30 Talk: Naturvejleder Susanne Rosenild i dialog med Katrine Dietrich

“Naturens indflydelse på lokalbefolkningens livskvalitet i biosfæreområdet”

14.00 Workshop for børn: Plantetryk med Laura Baruel

15.00 Talk: Lars J. Larsen fra Middelalderhaven i dialog med Kristina Ask

“Vigtigheden af at registrere reliktplanter og om hvordan man kan bidrage?”

15.30 Workshop for børn: Fremstilling af frøposer og frøbomber med Middelalderhaven